ODF 2018
Varmt välkomna till den 12:e upplagan av Sveriges skönaste bilträff!

I nuläget har vi inga planer på att ställa in träffen trots den rådande torkan och brandrisken. Vi kommer att vidta ökade brandsäkerhetsåtgärder och vi ber alla besökare tänka på att vi befinner oss på en yta av torrt gräs med skog runt om så vi slipper se cigarettfimpar på marken och andra olämpliga företeelser. Totalt eldningsförbud råder! Vill man ha alla detaljer så hittar man senaste nytt på Länsstyrelsen Dalarnas hemsida.
Vi hoppas på det utlovade regnet i helgen och ser fram emot lite svalare temperaturer lagom tills vi kör igång!

Vi har blivit tvungna att höja entrén från 150 till 180 kr (CCW VIP 100 till 130kr) då omkostnaderna skjutit i höjden, men vi hoppas att ni förstår och accepterar detta. Vi har även blivit pålagda ett licenskrav för att vi ska få arrangera ett dragracingliknande event. För de som vill testa sin bil på strippen innebär det att man måste lösa en engångslicens för att få köra. Man kan lösa licensen på plats och vi ska försöka göra det så smidigt och bra som bara möjligt. För att få köra krävs att man fått bilen besiktad och godkänd, deltagit på förarmötet och betalat 300 kr (för en dag, två dagar kostar 450 kr) och fått sin licens och ett klistermärke man sätter på framrutan så startern ser att det är OK.

Tanken är, och har alltid varit, att Du som ”vanlig” bilägare ska få chansen att testa din bil på strippen. Allt ska vara som på tävling med starter, julgran, tidkort, speaker osv MEN här hos oss är allt bara på kul. Spelar ingen roll om din bil har en slö motor och smala däck eller om du gått all-in så kan du vara med.
Vilka bilar som får köra och vad som gäller i övrigt läser du HÄR.
Kom igen nu, våga testa!

Vi kör två dagar, måndagen Mopars och tisdagen Muskelbilar. Här hittar du årets PROGRAM

Bromsbänken (chassies dyno) finns på plats redan på söndagen, då campingen öppnar, så passa på och tuna tändning och förgasare/insprut kvällstid så du har ordning på prylarna tills det är dags.

Campare kan med fördel föranmäla sin plats. Gör du det så har du säkerställt en plats med elektricitet. Klicka HÄR så kommer du dit.

I år har vi ny kock. Gredelin Gastro Hub får förtroendet att mätta kräsna magar.
Som vanligt så kommer det finnas frukost och sen fika hela dagen i Muscle Café precis intill maten. Där kan man även köpa årets t-shirt och coolaste affischen.

Bilutställning blir det naturligtvis oxå med fina pokaler och priser i våra två egna kategorier; Originalliknande och Fränast.
Glöm inte att rösta!

Bracket Racing? Som vanligt! Alla blodade tänder måste ju få tävla. Läste du hela texten under REGLER så vet du ju nu att Bracket inte handlar om ha snabbast bil.

En sista sak bara. Sensommar i våra trakter brukar betyda eftermiddagsskurar. Molnen tornar upp sig och till slut så släpper dom regnet. Tallhed är dock en högplatå med en enorm gräsyta som ackumulerar en massa värme i backen som i sin tur ger uppvindar som håller regnmolnen borta dessa dagar. Det kan regna lite överallt runt om, men oftast klarar sig flygfältet utan nederbörd dessa dagar! Ingen tillfällighet förresten att den lokala flygklubben riktat in sig på segelflyg och skärmflygning då man är rätt beroende av uppvindar i dom sammanhangen.
Väderappar i all ära, men just såna här extremt lokala prognoser hittar du inte där. Däremot försöker vi uppdatera Orsa Drag Fest på Facebook så ni kan se hur vädret ser ut i nutid under träffdagarna. Förutom det så hittar ni både filmklipp och mängder av foton från tidigare år där.

P.S Vi fick förresten några pokaler över från Muscle Car Day STHLM 2018. Dessa tar vi med till ODF på Tallhed.


Välkomna!!!