fbpx

Vi laddar för att köra igen 2022.
Pga. osäkerheten med Covid så begränsar vi dock till endast en dag, måndagen den 1 augusti, men då kör vi istället ALL IN!
Mer info kommer.

/ODF
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ODF 2019
Varmt välkomna till den 13:e upplagan av Sveriges skönaste bilträff!

Dag 1 kör vi Mopars at the Strip och precis som vanligt kommer dom vackraste, hårdaste, snabbaste och snyggaste bilarna från Chryslerkoncernen finnas på plats. Inga krav på modell eller tillverkningsår, här är alla entusiastbilar välkomna – förutsatt att det är en Mopar.

Run Whatcha Brung
I år har vi gjort en spännande förändring till den andra dagen. Muscle Car Day har blivit Run Whatcha Brung, vilket betyder just det – kör med det du kom med! För att det inte ska bli för spretigt har vi lite regler, men reglerna är enkla:
Amerikansk bil eller annan bil med amerikansk V8.

Burn Out War Sweden
Nästa STORA nyhet är att det kommer bli ett världsrekordförsök i burnouts under onsdagen. Gällande rekord är 126 samtidigt däckbrännande bilar och sattes i Australien tidigare i år. Tanken är att detta skall slås på Orsa Drag Fest under Run Whatcha Brung!
Vill du vara med? Läs mer och anmäl dig på Facebook, sök ‘burnoutwarsweden’ eller klicka här: BurnOutWarSweden.

Peoples Choice
Bilutställning bägge dagarna med en STOR pokal och skänkta priser från våra säljare på plats. The winner takes it all!
Glöm inte att rösta, du röstar på dina tre favoriter men bara en vinner!

Tanken med Orsa Drag Fest är, och har alltid varit, att Du som “vanlig” bilägare ska få chansen att testa din bil på strippen. Allt ska vara som på tävling med starter, julgran, tidkort, speaker osv MEN här hos oss är allt bara på kul. Spelar ingen roll hur mycket eller lite hästar du har eller vad den kostat att sätta ihop. Det viktiga är att vi har roligt och använder skrotet!
Samtidigt som bilarna rullar på strippen blir hela depån och parkeringen en fantastisk bilutställning.

Vi är lika noga med säkerheten som vi alltid varit så innan du packar bilen och kommer så måste du läsa HÄR.

Här hittar du årets PROGRAM

Campingen öppnar på måndag och campare kan med fördel föranmäla sin plats. Gör du det så har du säkerställt en plats med elektricitet. Klicka HÄR så kommer du dit.

Kocken skötte sig utmärkt så han får komma tillbaks. Gredelin Gastro Hub får förtroendet att mätta kräsna magar.
Som vanligt så kommer det finnas frukost och sen fika hela dagen i Muscle Café precis intill maten. Där kan man även köpa årets t-shirt och coolaste affischen.

Bracket Racing? Som vanligt! Alla blodade tänder måste ju få tävla. Läste du hela texten under REGLER så vet du ju nu att Bracket inte handlar om ha snabbast bil.

VÄDER
En sista sak bara. Sensommar i Sverige brukar betyda eftermiddagsskurar. Molnen tornar upp sig och till slut så släpper dom regnet. Tallhed är dock en högplatå med en enorm gräsyta som ackumulerar en massa värme i backen som i sin tur ger uppvindar som ofta orkar hålla regnmolnen borta dessa dagar. Det kan regna lite överallt runt om, men oftast klarar sig flygfältet utan nederbörd under dessa förhållanden! Ingen tillfällighet förresten att den lokala flygklubben riktat in sig på segelflyg och skärmflygning då man är rätt beroende av uppvindar i dom sammanhangen.
Väderappar i all ära, men just såna här extremt lokala avvikelser hittar du inte där. Däremot försöker vi uppdatera Orsa Drag Fest på Facebook så ni kan se hur vädret ser ut i nutid under träffdagarna. Förutom det så hittar ni både filmklipp och mängder av foton från tidigare år där.


Vi syns på ODF!!!